Edukacija o utjecaju COVID-19 na sportske događaje uključena u EU projekt “Du Motion”

02 Prosinac 2020
Autor :  

Predstavnici sedam zemalja okupljenih u europski projekt “Du Motion” čiji je cilj edukacija volontera u organizaciji nacionalnih i međunarodnih sportskih natjecanja, održali su u ponedjeljak treći transnacionalni radni sastanak projektnog tima. Prvobitno predviđen u Varšavi, sastanak se, uslijed poznatih pandemijskih okolnosti, ponovno održao online.

Organizacije iz Belgije, Bugarske, Italije, Poljske, Švedske, Turske te dubrovački Du Motion kao predstavnik Hrvatske nastavili su s pripremom materijala za edukaciju koja će početi u 2021. godini.

Kroz spomenute materijale, volontere će se educirati o svim aspektima organizacije sportskih događaja, od pripremnih radnji i logistike do aktivnosti na samoj lokaciji održavanja. Novost je poseban modul koji će biti posvećen utjecaju COVID-19 na sportske događaje kao univerzalnom izazovu s kojim se svi organizatori po prvi put susreću. 

Idući koraci projektnog tima uključuju finaliziranje materijala, izradu priručnika i dogovaranje formata u kojem će se održavati edukacije koje su planirane u svim partnerskim zemljama osim Belgije.

Svjesni važnosti rada s volonterima i s nadom kako će trenutna  ograničavajuća situacija ubrzo biti iza nas, sudionici projekta provode aktivnosti dogovorenim tempom, sve u želji da što spremniji dočekaju postpandemijsko vrijeme i veliku međunarodnu volontersku konferenciju koja će se u travnju 2022. održati u Dubrovniku.

Podsjetimo, projekt “Du Motion” financira se sredstvima osiguranim kroz program Europske Unije Erasmus+: Sport u iznosu od gotovo 300 tisuća eura te uz potporu Ureda za udruge Republike Hrvatske.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…