Građani se pitaju kakvo je ovo "skladište" nasred Straduna, Grad odgovara kako se radi o radnom prostoru

21 Srpanj 2020
Autor :  

Na naš redakcijski mail stiglo je nekoliko pritužbi naših sugrađana na "bazu za odlaganje građevinskog i drugog materijala" na Stradunu. Naši su čitatelji naveli kako smatraju neprimjerenim ovo svojevrsno skladište, posebno u ovo doba godine. 

Poslali smo upit Gradu Dubrovniku i dobili sljedeći odgovor:

Radovi na održavaju pločnika u povijesnoj jezgri, a kako smo više puta isticali, specifični su i zbog toga nešto dugotrajniji. Uključuju pažljivu demontažu kamenih ploča s čišćenjem i obradom, iskop i uklanjanje podloge kamenih ploča, dopremu i ugradnju nosivog sloja te polaganje kamenih ploča debljine 12-15 cm. Pri tome se vodi računa da se sačuva što više starog kamena. 

Fotografije koje ste nam poslali ne predstavljaju, kako navodi vaš čitatelj/ica, „bazu za odlaganje građevinskog i drugog materijala“, nego je posve razvidno riječ o materijalu za rad koji u tom skučenom i ograđenom radnom prostoru koriste za to obučeni radnici ugovornog izvođača na održavanju pločnika i zidova unutar povijesne jezgre. 

Prostor na kojem se provodi obnova pločnika zato je i ograđen. Prvenstveno iz sigurnosnih, ali dijelom upravo i zbog estetskih razloga. 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…