Ispiši ovu stranicu

IZ GRADA POTVRĐUJU: Nastavit ćemo financirati rad liječnice na Kalamoti i punkt Hitne medicinske pomoći na Elafitima

22 Rujan 2020
Autor :  

Prije nekoliko dana obratili su nam se stanovnici Elafita iznenađeni viješću o ukidanju ambulante na Kalamoti i pripravnosti liječnika na Lopudu i Šipanu. Kako su nam tada kazali, strah ih je da bez osnovne zdravstvene skrbi ostaju osobe mahom starije životne dobi. Poslali su nam i peticiju, kako je Dubrovnik INsider pisao ovdje, a potom se oglasio i gradonačelnik Mato Franković kazavši kako Grad nije ukinuo punkt Hitne medicinske pomoći na Elafitima, već je prije tri godine to napravio HZZO.

Franković je kazao i kako je Grad tražio od HZZO-a dijeljenje troškova, međutim, ukoliko se situacija ne riješi na taj način, sve će ostati isto kako je i bilo i protekle tri godine. Cijelu izjavu dubrovačkog gradonačelnika možete pročitati ovdje.

Stanovnici Elafita zatražili su i dodatno pojašnjenje, jer gradonačelnik u svojoj izjavi nije spomenuo ambulantu na Kalamoti. Isto tako bilo im je nejasno je li hitna medicinska intervencija podrazumijeva samo transport bolesnika na kopno ili to podrazumijeva pripravnost liječnika u slučaju hitne intervencije. Poslali smo upit i dobili sljedeći odgovor:

Grad Dubrovnik će nastaviti financirati rad liječnice na Kalamoti.
 
Hitna medicinska intervencija uključuje transport bolesnika na kopno i pripravnost liječnika za slučaj hitne intervencije.

 

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…