Kalamotezi u strahu da će ipak ostati bez ambulante, ali iz Grada stižu dobre vijesti

16 Listopad 2020
Autor :  

Kontaktirali su nas stanovnici Elafita i kazali kako prema njihovim saznanjima, uskoro ipak neće biti ambulante na Kalamoti. 

- Doktorica je prebačena u ambulantu u Mokošici, a živi na Kalamoti. Kako smo doznali, u drugoj smjeni bit će na raspolaganju Kalamotezima, ali samo do kraja godine! Ljudi su poludjeli, jer su iz Grada nedavno stigle druge informacije, kako će ambulanta na Kalamoti nastaviti s uobičajenim radom.

Dom zdravlja Dubrovnik je od Grada Dubrovnika dobio obavijest da više nije u mogućnosti financirati navedenu ordinaciju. Slijedom navedenog, Dom zdravlja je doktoricu zaposlio u ugovorenoj ordinaciji u Mokošici. Kako će doktorica i dalje živjeti na Kalamoti, Dom zdravlja će joj do 31. prosinca 2020. plaćati tzv "pripremu" u njeno slobodno vrijeme, tj. izvan njenog radnog vremena u Mokošici, potvrdio je ravnatelj Doma zdravlja, Branko Bazdan.

Povodom ovih izjava, pitali smo za pojašnjenje i Grad Dubrovnik.

U suradnji s Domom zdravlja Dubrovnik dogovoreno je kako će liječnica, koja je do sada radila u turističkoj ambulanti na otoku Kalamoti, preuzeti ambulantu u Mokošici, a s obzirom da će nastaviti živjeti na Kalamoti bit će na usluzi stanovnicima Kalamote, u suprotnoj smjeni od one u Mokošici. Navedena liječnica do sada nije mogla izdavati recepte i uputnice stanovnicima Kalamote već je to funkcioniralo preko liječnika na Lopudu, a od sada će isto moći raditi s obzirom da je preuzela ambulantu u Mokošici.

Ovim su Dom zdravlja Dubrovnik i Grad Dubrovnik zadržali liječnicu na Kalamoti i istovremeno osigurali pružanje zdravstvene usluge u Mokošici, kazali su iz Grada Dubrovnika.

Kako nam nije bilo jasno što će se događati nakon 31. prosinca i tko će plaćati daljnju zdravstvenu uslugu, pitali smo za pojašnjenje dubrovačkog gradonačelnika, Mata Frankovića.

- Ostat će sve kako je i bilo. Točna je informacija koju ste dobili od g. Bazdana, jer Grad i Dom zdravlja imaju potpisan ugovor do kraja godine. Međutim i dalje ćemo, od siječnja financirati pripremu liječnice na Kalamoti.

 

 

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…