KETI MILETIĆ: Prijeti nam deložacija, moja će obitelj završiti na ulici!

13 Srpanj 2020
Autor :  

- Peteročlana smo obitelj i podstanari smo već trideset i jednu godinu. U obitelji imamo bolesnu curu koja se više puta liječila u OB Dubrovnik, na odjelu psihijatrije i dva puta u psihijatrijskoj klinici Sveti Ivan Zelina, na Jankomiru. I sada se trenutno nalazi na liječenju, jer ima paranoidnu shizofreniu, počinje svoju priču Dubrovkinja Keti Miletić.

Keti kaže kako nemaju sredstava za plaćanje stanarine, pa im prijeti deložacija iz podstanarskog stana. Priznaje kako nisu bili u mogućnosti plaćati ni režije. Selidba iz stana u stan, pogodila je i malodobnu djevojčicu, koja je završila peti razred osnovne škole.

- Pogodilo ju je to, kao i mijenjanje škola svako malo. Stan se nalazi na Montovjerni, a 17. ovog mjeseca moramo iseliti i ne znamo gdje ćemo. Moj nevjenčani suprug Mario Miročević je branitelj, s 1226 dana borbenog sektora. Od Grada i države nikada nije tražio ništa, ali sada i njemu treba psihološka pomoć. Nemamo osobne iskaznice ni prebivalište u rodnom gradu, jer smo odjavljeni sa sadašnje adrese. Gradonačelnik kaže kako nema viška stanova, u koji bi se mogla smjestiti moja obitelj, morat ćemo na ulicu. Kontaktirala sam Centar za socijalnu skrb, Odjel za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, rečeno mi je da nas mogu smjestiti jedino u hotel Vis. 

Gospođa Miletić kaže kako je i njezino zdravlje ozbiljno narušeno.

- Dvanaest sati dnevno provedem u invalidskim kolicima jer mi je dijagnosticirana kompresivna fraktura kralježnice, imam jake bolove u zglobovima i moram na operativni zahvat. Odstranjena mi je i štitna žlijezda. Molim sve dobre ljude da mi pomognu, da nađemo smještaj jer u suprotnom, ulica će biti naš dom.

Ukoliko netko može i želi pomoći ovoj obitelji, to može učiniti na sljedeći broj računa:

TEA SUBAŠIĆ HR4223900013221402483/HPB

Kontakt mobitel: 099/789-7221 098/911-8629

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…