KORONA U DUBROVNIKU / Gradonačelnik uputio apel: Ostanite u kućama ako ne morate biti vani, posebno stariji sugrađani!

19 Ožujak 2020
Autor :  

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković održao je konferenciju za medije na temu koronavirusa u Dubrovniku.

Svi koji su sa zaraženom osobom bili u kontaktu su testirani, a medicinsko osoblje koje je radilo s oboljelom je bilo zaštićeno.  - kazao je gradonačelnik.

Grad je bolnici ustupio financijske resurse, posebno oko uređenja šestog kata Opće bolnice Dubrovnik, a naručeni su i novi respiratori. Pet ih dolazi vrlo skoro. Ide u dobrom smjeru. - kazao je. 

Počeli su sastanci s pripadnicima civilne zaštite kojoj je pridružena služba komunalnih redara. Civilna zaštita oformljuje 200 pripadnika. 

- Počeli smo sastanke s tim ljudima, oni su razdvojeni u manje grupe po kotarima. Sugrađani pokazuju solidarnost, ne dozvoljavamo samoorganiziranja. Oni koji žele pomoći neka se jave na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - istakao je gradonačelnik.  

Crveni križ će dostavljati hranu ugroženima, a svi koji žele pomoći trebaju se javiti Gradu Dubrovniku.

Gradonačenik je uputio apel sugrađanima, posebno starijim osobama, da ne izlaze iz kuće osim ako ne moraju.

 

 

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…