Luksuzna jahta ukrajinskog milijardera duga 93 metra uplovila u luku Gruž!

03 Lipanj 2020
Autor :  

Velika luksuzna jahta Royal Romanse, ukrajinskog političara i milijardera Viktora Medvedchuka uplovila je danas u Gruž. Izgrađena je 2014. godine i duga je čak 93 metra. Ima pet razina i može primiti oko 35 ljudi. 

Viktor Medvedchuck rođen je u Sibiru, jer je njegov otac osuđen na osam godina zatvora i četiri godine izgona u Sibir zbog kolaboracije s nacističkim okupatorima Ukrajine. Viktor dugo nije mogao naći posao zbog obiteljske priče, ali se prijavio na pravni fakultet u Kijevu. Prvotno je 1972. odbijen, da bi iste jeseni posebnom odlukom rektora primljen na Sveučilište Taras Ševčenko. Kako se kasnije saznalo, primljen je zbog odobrenja Ministarstva unutarnjih poslova zbog suradnje s tadašnjim tajnim službama.  

Još jedna zanimljivost: ruski predsjednik Vladimir Putin kum je Medvedchukovoj kćeri Darini iz braka s trećom suprugom, voditeljicom Oksanom Maršenko.

Njegovo je bogatstvo procijenjeno na pola milijarde dolara.

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…