MJEŠTANI LOPUDA: Građevinskim radovima uništite do kraja rivu i potjerajte i ono malo turista što imamo na Lopudu

16 Rujan 2020
Autor :  

" U prilogu Vam šaljem par fotografija da vidite kako izgleda Lopudska riva (obala Iva Kuljevan) na kojoj su još uvijek postavljeni stolovi a za njima i poneki turist ili mještanin. Tu je i poneki gost koji je upravo stigao iz Dubrovnika turističkom brodicom.

E sad nastaje nevera. Brod sa šljunkom trubi turističkoj brodici da mu se skloni i to tako agresivno da nema razmišljanja da li se skloniti ili ne. U isto vrijeme stiže utovarivač, demper i na kraju i viljuškar koji trebaju izvršiti istovar i prevoz dovedenog materijala. Posebno treba napomenuti da ovi strojevi teški i po desetak i više tona ne smiju prometovati obalom I.Kuljevana jer je dozvoljena tonaža 3 tone.

Ja kao vlasnik 2 apartmana od kojih uz skromnu mirovinu živimo moja žena i ja više sam nego ogorčen na organe vlasti od općine, županije i države koji dozvoljavaju ovakvo ponašanje u sezoni i time meni i mojim sumještanima dižu ovu sitnu koricu kruha koju svi grizemo ove godine. Zato svi prozvani od gradonačelnika, župana, ministra turizma i premjera SRAMITE SE !!!!! Činjenica da ima u Dubrovniku građevinska firma koja može činiti što hoće pa možda i više, ubija u nama i zadnju nadu u demokratsku Hrvatsku.Gospodo svoj skromni čin zarađen u obrani domovine stavljam Vam na raspolaganje. Ni ja ni mnogi dragi moji suborci nisu se za ovo borili.

Na kraju da napomenem snagu ove građevinske tvrtke o čemu sam već pisao i obavijestio sve nadležne od ministarstva nadole. Dvije srednjovjekovne kapelice (čiju je zaštitu zatražilo društvo Dubrovačkih arhitekata) gdje su iskopane i grobnice sa kostima srušene su od iste firme i nitko nikome ništa.

Neznam kako bi završio ovaj dopis kad isti koji dozvoljavaju rušenje naših bogomolja u isto vrijeme se prse na ustoličenju biskupa.

Jako lijepo dabogda ne potrajalo."  - pismo je koje smo primili od ogorčenog mještanina Lopuda, Iva Mihajlovića.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…