Ispiši ovu stranicu

Otvorena Ulica Hrvatskog crvenog križa

26 Listopad 2020
Autor :  

Ulica Hrvatskog Crvenog križa svečano je otvorena u subotu, a prigodnoj svečanosti u ime Grada Dubrovnika nazočila je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

Imenom ove glasovite međunarodne humanitarne organizacije, čije je nacionalno društvo u listopadu proslavilo 142. rođendan, nazvana je spojna ulica koja povezuje Ulicu Nikole Tesle s Ulicom dr. Ante Starčevića, a o imenovanju je prethodno odlučilo Gradsko vijeće Grada Dubrovnika.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić uvodno je rekla kako je uloga Crvenog križa u zajednici neprocjenjiva te da otvaranje ulice koja nosi to ime treba promatrati simbolični znak zahvalnosti Grada Dubrovnika i Gradskog vijeća zbog svega onoga što što volonteri i članovi organizacije nesebično daju gradu i svima sugrađanima u potrebi.

Prigodnim govorima nazočnima su se obratili izvršni predsjednik Hrvatskog crvenog križa Robert Mark te dopredsjednik gradske organizacije Crvenog križa Dubrovnik Antun Franković dok su postavljenu tablu s novim nazivom ulice otkrile dugogodišnje aktivistice gradske organizacije Crvenog križa Dubrovnik Silva Mladošić i Pave Ogresta.

Grad Dubrovnik i Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik razvijaju i njeguju plodnu suradnju, a posljednji plod takvog odnosa jest nabavka specijaliziranog vozila za traganje i spašavanje na moru koje je kupljeno zahvaljujući donaciji Grada Dubrovnika.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…