PITALI SMO DIREKTORA VOJVODIĆA NAMJERAVA LI PODNIJETI OSTAVKU, EVO ŠTO SU NAM ODGOVORILI IZ LIBERTASA

02 Lipanj 2020
Autor :  

Slijedom informacija koje su izašle u javnost, a odnose se na nabavu Solaris autobusa, smatrate li da je takav propust u korištenju sredstava EU razlog za Vašu neopozivu ostavku? - pitali smo direktora Libertasa Antu Vojvodića, a odgovor iz Libertasa prenosimo u cijelosti.

 

"Poštovana

Nastavno na Vaš upit ovim putem Vas obavještavamo kako u ni jednom trenutku nije došlo do bilo kakvog propusta u nabavci autobusa koju bi uzrokovala tvrtka Libertas Dubrovnik ili direktor Ante Vojvodić.

Tako je ovaj natječajni postupak prolazio kroz različite faze: 

Nakon što je objavljena javna nabava na istu su se javile sljedeće tvrtke: Autobus d.o.o. 18.645.000,00 kn, Auto Hrvatska PSC d.o.o. 19.841.250,00 kn i Solaris Bus & Coach S.A. 17.693.005,00 kn (sve cijene su bez PDV-a).

Nakon pregledane dokumentacije povjerenstvo javne nabave u ovom postupku kao (ekonomski) najpovoljnijeg ponuditelja ocijenilo je Auto Hrvatska PSC d.o.o.

Prvotno tvrtka Solaris unatoč najpovoljnijoj cijeni nije bila odabrana jer je javna nabava tvrtke Libertas smatrala da ponuđena metoda antikorozivne zaštite nije jednako vrijedna onoj metodi koja je propisana tehničkim specifikacijama.

Na navedeni postupak uložena je žalba od strane Solaris Bus & Coach S.A.

DKOM je dana 16. svibnja 2019. godine  donio odluku o djelomičnom usvajanju žalbe te je vratio postupak na ponovnu odluku.

Nakon dva naknadno provedena vještačenja, utvrđeno je da Solarisova metoda antikorozivne zaštite zadovoljava tehničke specifikacije. 

Libertas Dubrovnik d.o.o. prema uputama Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave 26. srpnja 2019. godine donosi novu odluku u kojoj ponudu Solaris Bus & Coach S.A. odabire kao ekonomski najpovoljniju.  

Na odluku o odabiru uložena je žalba od strane Auto Hrvatska d.o.o. koju 19. rujna 2019. godine DKOM odbija, Auto Hrvatska d.o.o., ulaže žalbu na odluku DKOM-a koju 20. studenog 2019. godine odbija Visoki upravni sud te potvrđuje Odluku o odabiru  Solaris Bus & Coach S.A.

Tvrtka Solaris potpisala je ugovor sa Libertasom Dubrovnik. Istovremeno dostavila je službeni dokument koji Vam dostavljamo u prilogu ovog dopisa i ukojem jasno stoji kako će u autobuse LIbertasa biti ugrađeni sekundarni retarderi. 

Sukladno tehničkoj specifikaciji nakon dolaska autobusa napravljena je  tehnička provjera. Nakon tehničke provjere i utvrđivanja nedostataka, prema ugovoru između JGP Libertas i tvrtke Solaris, isti će morati biti uklonjeni u roku od 21 dan. 

Iz svega navedenog jasno je kako je tvrtka Libertas od prvog dana postupala sukladno uputama SAFU-a, DKOM-a i Visokog Upravnog suda. "

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…