Profesorica u Lapadskoj školi zaražena koronavirusom

02 Prosinac 2020
Autor :  

Prema informacijama koje su nam javili roditelji djece koja pohađaju Lapadsku školu, jedna od profesorica pozitivna je na COVID 19.

Zanimalo nas je, ukoliko je informacija točna, jesu li djeca u pasivnoj ili aktivnoj samoizolaciji i jesu li uopće?

Ravnateljica Nikolina Soko za naš portal potvrdila je informaciju, a odgovor prenosimo u cijelosti.

"Djelatnica koju spominjete jest u samoizolaciji koju joj je propisala epidemiološka služba, dobro se osjeća i trebala bi se vratiti na nastavu 9.12. 2020.g.

Što se tiče učenika Osnovne škole Lapad od 504 učenika jedan učenik je pozitivan, a dvoje učenika je u samoizolaciji zbog kontakta sa pozitivnim Covid-19 osobama izvan škole i nemamo niti jedan kompletni razred u samoizolaciji.

U našoj školi svi djelatnici uredno nose zaštitne maske, kao i svi učenici od 5. do 8. razreda , a sa posljedicom povećanog broja zaraženih u Republici Hrvatskoj i našoj županiji preventivno ih nose i učenici od 1. do 4. razreda. Nadalje roditelji redovito vode evidenciju o tjelesnoj temperaturi svoje djece te na bilo koju pojavu simptoma preventivno ostavljaju svoju djecu kod kuće na čemu im ovim putem zahvaljujem na odgovornom ponašanju i suradnji.

Svi djelatnici mjere tjelesnu temperaturu po dolasku i po odlasku sa radnog mjesta te provode sve propisane epidemiološke mjere i upute što pridonosi našem dobrom stanju i održavanju u realnoj nastavi.

Nažalost, bolest kojom smo okruženi je nepredvidiva i ne možemo se sakriti, ali možemo svojim odgovornim ponašanjem pomoći da bude što manje zaraženih." - odgovorila je ravnateljica Soko.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…