RANIH DEVEDESETIH SU NAS UBIJALI SRBI, OTADA NAS UBIJAJU HRVATI

17 Studeni 2020

Ovu državu odavno ne smatram svojom. Ne domovinu, ona je tu, u srcu uvijek i zauvijek. Ali, ova država i oni koji je vode odavno su izdali hrvatski narod. Pitam se svake godine, a ove posebno, kako državnici, političari i vladini dužnosnici imaju obraza hodati vukovarskom kolonom sjećanja? Kako 364 dana u godini mogu pljuvati po vukovarskim žrtvama, dozvoliti da četnici i dalje šetaju ovom zemljom, dozvoliti da se pljuje po svemu što je sveto, a onda koračati u tužnoj koloni među onima koji su izgubili sinove, kćeri, majke, očeve, braću i sestre?

Nemaju srama hodati među osakaćenim tijelima i dušama, nemaju srama hodati među obespravljenima, onima kojima su oduzeli svo dostojanstvo.

Oni su ti gospodo, koji su vam omogućili jeftine obroke u saborskoj menzi, tople fotelje i naknade za odvojen život. Zbog njih vaša djeca idu na dobre fakultete i nemaju brigu o onome što će biti sutra.

Prije nekoliko dana umro je Davor Markobašić. Za one koji to ne znaju, njegova je supruga Ružica silovana, mučena pa ubijena na Ovčari. Dok je nosila njihovo dijete. Monstrum je ispalio rafal u njezin stomak. Davor je bio vukovarski branitelj koji pravdu nije dočekao na ovome svijetu.

Srpski civili stradali u Domovinskom ratu dobijat će, kaže naša Vlada- 500 eura odštete mjesečno. Oni koji su živjeli na prostorima Srpske Krajine. Pitam se, odštete za što? Za čekanje okupatora? To su oni isti civili koji su prokazivali naše branitelje u Vukovaru agresorima, četnicima i bagri koja ih je potom mučila i strijeljala.

Danas, vijence za "građane" srpske nacionalnosti bok uz bok s Miloradom Pupovcem u Dunav bacaju i naši državni dužnosnici. Da se ne bi krivo razumjeli, ne bacaju oni vijence za branitelje Vukovara srpske nacionalnosti, kojih je, Bogu hvala bio nemali broj, nego za one koji su ostali, pucali po njima i prokazivali.

Pa da rezimiramo: izgleda da je bilo u Hrvatskoj bolje biti agresor, nego branitelj. Danas neki od silovatelja sjede u vukovarskim državnim službama, ubojice se slobodno šeću hrvatskim gradovima i smiju nam se u lice. Našu državu vodi jedan Milorad Pupovac, uz bok Stanimiroviću za kojega se zna kako je bio na Ovčari.

Za zločine u Hrvatskoj, mahom nitko nije odgovarao ili su dobili iznimno male kazne. Za slučaj Ovčara, Nikola Kajkić smijenjen je zbog "prekomjerne istrage". Nitko ne traži ni ratnu odštetu za spaljene domove, crkve, ustanove.

Agresori su agresori. Oni su okrvavili ruke nad našim narodom više puta u povijesti. Znamo kakve su njihove težnje i kolika je mržnja. Međutim, ovo što rade "Hrvati" Hrvatima, gore je od svega što je agresor ikada učinio. Za mene ste vi gospodo, izdajnici ovoga naroda. Da se mene pita, odgovarali bi za svaki neistraženi zločin, za svako radno mjesto koje ste prepustili zločincima. Odgovarali bi vi meni za svaku suzu Davora Markobašića! Odgovarali bi za svakog branitelja koji je digao ruku na sebe! Odgovarali bi za sva nestala tijela za koja niste napravili NIŠTA sve ove godine! Odgovarali bi za sve logoraše koji i danas traže pravdu! Vi bi meni, gospodo, odgovarali za veleizdaju!

Uvijek mi padne na pamet jedan transparent kojeg sam vidjela u Vukovaru: 1991. su nas ubijali Srbi, od 1991. ubijaju nas Hrvati.

 

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…