Roadpol - Dani sigurnosti u prometu

17 Rujan 2020
Autor :  

Uz podršku EU komisije, odnosno njene Glavne uprave za promet, u vremenskom razdoblju od 16. do 22. rujna 2020. godine na području Republike Hrvatske provodi se projekt "Roadpol Safety Days" (Roadpol - dani sigurnosti u prometu). Geslo projekta je "Stay alive and save lives" - "Ostani živ i spasi živote drugih", a cilj je smanjenje broja smrtnih slučajeva i teških tjelesnih ozljeda na europskim cestama. 

Čelništvo Roadpola-a upravo je 17. rujna izabralo za dan bez poginulih u prometu.

U navedeni projekt se priključila i Postaja prometne policije Dubrovnik te je tim povodom upravo danas na Pilama u Dubrovniku organizirano druženje s vozačima.

U projekt su se, pored policijskih službenika, uključile i osobe iz javnog života i to vaterpolisti hrvatske reprezentacije i VK JUG Paulo Obradović, Filip Kržić, Marin Tomasović i Marko Žuvela te akademski glumac i član Kazališta Marina Držića u Dubrovniku Frane Perišin.

Tijekom nadzora vozači su upoznati o samoj kampanji te su im tom prilikom podijeljeni sigurnosni letci same kampanje, prisega za vozača  i prigodni pokloni.

Na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske od početka ove godine dogodilo se  330 prometnih nesreća u kojima su 4 osobe smrtno stradale, što je značajno manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada se dogodila 541 prometna nesreća u kojima je 10 osoba smrtno stradalo. 

Zapamtite – uvijek poštujte prometne propise!

Ostanite živi i spasite živote drugih!   

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…