SLIJEDI NAM BOGATI FESTIVALSKI VIKEND

468

U četvrtak, 17.listopada započele su radionice spravljanja tradicionalnih slastica u Udruzi Deša, a svi sudionici imali su priliku vidjeti i naučiti kako napraviti tortu od skorupa.  U Turističkoj zajednici održale su se dvije radionice u izvedbi Gourmet Experience Croatia, na kojima su se prezentirale tri vrste tradicionalnih pogača, dalmatinski soparnik, komiška pogača i rudarska greblica, a  u popodnevnim satima održana je radionica pripremanja istarsko – primorske tjestenine s raznim umacima.

Pred nama je sadržajno bogata subota, tijekom koje će se  u 10 sati održati radionica pripreme primorskog krokanta u Deši, dok će se u Turističkoj zajednici, osim radionice Lucije Tomašić Šarić koja će pripremati kruh s prirodnim kvasom, održati i radionica u izvedbi poznatog francuskog slastičara Gilles Bajollea, iz Rueil Malmaisona. Četrdeset godina iskustva kao chef slastičar u najpoznatijim francuskim hotelima i restoranima s tri Michelinove zvjezdice govori nam da se radi o iznimnom stručnjaku koji će ovom prilikom pokazati kako napraviti tartufe od čokolade, u subotu u 10.30 sati, a u nedjelju  u 16.30 sati u TIC-u će pripremati čokoladni souffle.

Deša će svoju četvrtu radionicu održati u nedjelju, 20.listopada u 10 sati na kojoj će praviti domaći kruh s ružmarinom, maslinama i sušenim pomadorama, a u 10.30 sati u TIC-u, autorica kuharice Ana-Marija Bujić i njezin stručni suradnik i Pantarulov chef kuhinje prezentirat će proces razvoja recepta od tek nekoliko natuknica do upotrebljivog recepta koji svakome može uspjeti već pri prvom pokušaju. 

Podsjećamo na Tjedan dubrovačkih restorana, festivalski program koji donosi i vinokušnje, gastro ture te posebnu festivalsku ponudu slastica u pastićerijama i hotelima te tematske večere I Dubrovačku trpezu, a sve možete pogledati na idućem linku .




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *