STOŽER CIVILNE ZAŠTITE: Osoba koju smo sinoć zaprimili sa sumnjom na koronu u teškom je stanju

29 Ožujak 2020
Autor :  

- Od trideset i četiri poslana uzorka pozitivna je samo jedna osoba na koronavirus, rekao je župan Nikola Dobroslavić na konferenciji za medije koja se svaki dan održava u 11 sati ispred OB Dubrovnik. 

- Prema posljednjim podacima, ukupna brojka zaraženih u našoj županiji je 32 osobe, u OB Dubrovnik je osam pozitivnih pacijenata, a dvije osobe su stavljene na respirator i prebačene u Split sukladno prije utvrđenom protokolu, a dvije osobe su do danas izliječene. Do danas smo poslali 223 uzorka. U samoizolaciji je dvadeset osoba koje su pozitivne na koronavirus, a sa zadovoljstvom možemo istaknuti kako u protekla 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije. Imamo dvije osobe u karanteni, dvije su napustile karantenu, jedna je osoba bila negativna, dok je drugoj osobi isteklo 14 dana. Jedna je osoba hrvatski državljanin, a druga je državljanka Grčke, kazao je zamjenik župana, Joško Cebalo.

- Svih osam pacijenata koji su hospitalizirani u OB Dubrovnik i pozitivni na COVID-19 Infekciju su stabilni. Jedna osoba, koju smo sinoć zaprimili s velikom sumnjom na virus, nalazi se u teškom stanju, intubirana je i nalazi se u Jedinici intezivnog liječenja. Kao što ste već čuli, dvoje pacijenata, prethodno hospitaliziranih jučer su završili na respiratoru i sukladno preporuci Nacionalnog stožera prebačeni su u Respiratorni centar Križine u Splitu. Danas u 14 sati bit će poslani novi uzorci u Zagreb, rekao je ravnatelj OB Dubrovnik, dr Marijo Bekić.

Javnosti se obratio i ravnatelj ZZJZ, dr Mato Lakić: - Zaražena osoba je supruga dan prije potvrđenog pacijenta na koronavirus, za koje još uvijek ne znamo gdje su se zarazili. Nekoliko zdravstvenih radnika, koji su bili u samoizolaciji, dobro su i vraćeni su na svoj posao. 

- Građevinski radovi nisu zabranjeni, ali odlukom od 18. ožujka zabranjeni su odlasci na otoke i poluotok Pelješac onima koji nemaju tamo prebivalište. Od jučer imamo tridesetak osoba manje u samoizolaciji, oni se brišu nakon 14 dana iz sustava. Nemamo ilegalnih prijelaza granice ni kritotvorenih propusnica, kazao je načelnik PU Dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

 

 

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…