Trodnevni program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja

02 Prosinac 2020
Autor :  

Dan dubrovačkih branitelja i ove će se godine obilježiti prigodnim programom, a događanja su raspoređena tijekom tri dana, od petka, 4. do nedjelje, 6. prosinca.

Program obilježavanja započinje u petak satom povijesti u dubrovačkim školama na temu dubrovačkih branitelja i Domovinskog rata, a nastavlja se u subotu, 5. prosinca odavanjem počasti poginulim braniteljima na spomen obilježjima na području grada Dubrovnika, virtualnom utrkom „Stazom deva“ Triatlon kluba Dubrovnik te Križnim putem na Srđ istog dana u 14:00 sati.

Sat povijesti u dubrovačkim školama u organizaciji Grada Dubrovnika i HVIDRA-e zbog epidemioloških mjera priređuje se na daljinu putem platforme Zoom i to u dva termina, jutarnjem terminu s početkom u 9:30 sati i poslijepodnevnom u 14:30 sati.

Na sam Dan dubrovačkih branitelja 6. prosinca program u jutarnjim satima započinje odavanjem počasti poginulim braniteljima na grobljima i pred spomen obilježjima, a vijenci će se položiti i kod Križa na Srđu.

U tvrđavi Imperijal u 11 sati održat će se virtualna prezentacija idejne muzeološke koncepcije stalnog postava Muzeja Domovinskog rata Dubrovnik i prijedloga namjene prostora tvrđave Imperijal na Srđu.

Dubrovački simfonijski orkestar organizirat će emitiranje tradicionalnog koncerta povodom blagdana svetog Nikole i Dana dubrovačkih branitelja koji zbog epidemioloških mjera nije moguće izvesti pred publikom.

Sveta misa zadušnica za stradale branitelje Sustjepana održat će se u crkvi sv. Nikole u Sustjepanu u 15:45 sati.

Svečana Sveta misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu bit će služena u 18 sati u Dubrovačkoj katedrali.

Sva navedena događanja koja nisu on-line događanja priređuju se uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera koje za javna okupljanja propisuju zabranu okupljanja više od 25 osoba.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…