Uspostavljen novi protokol za izdavanje propusnica za napuštanje mjesta prebivališta

24 Ožujak 2020
Autor :  

Zbog velikog broja pristiglih i neopravdanih zahtjeva za izdavanjem propusnica za napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka, a koje sukladno Odluci Odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite, izdaje Stožer civilne zaštite Grada Dubrovnika, dostavljamo sljedeću obavijest. 

Za predaju zahtjeva osposobljena je nova e-mail adresa Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. na koju će se zahtjevi isključivo zaprimati.

Banner PROPUSNICA (https://www.dubrovnik.hr/propusnica) nalazi se na naslovnici web stranice Grada Dubrovnika te sadržava obrazac Zahtjeva za izdavanjem propusnice i Odluku.

Naglašavao da će se propusnice izdavati onim osobama s prebivalištem i stalnim boravištem na području Grada Dubrovnika, koje iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili nužne kupnje hrane i osnovnih medicinskih potrepština moraju otići izvan područja Grada Dubrovnika.

Ističemo da se propusnice NEĆE izdavati za napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka radi odlaska u trgovinu na području druge općine ili obiteljske posjete koji u ovom trenutku nisu od vitalnog značaja.

Ostale propusnice NE izdaje Stožer civilne zaštite Grada Dubrovnika niti Grad Dubrovnik nego odgovorne osobe u pravnoj osobi (npr. poslodavac, liječnik…) kako je navedeno u Odluci. 

Molimo građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera. Propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji. Svako kršenje izrečene mjere samoizolacije podložno sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Za sve upite građani se mogu obratiti Stožeru civilne zaštite Grada Dubrovnika na besplatan broj telefona 0800 8182 svakim danom od 08:00 -20:00 sati.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…