PELJEŠKI MOST KOLATERALNA ŽRTVA / Kineska tvornica koja gradi čelične konstrukcije privremeno se zatvara zbog korona virusa

14 Veljača 2020
Autor :  

Pelješki most prva je žrtva korona virusa u Hrvatskoj. Kako se doznaje, kineska tvornica koja gradi čelične konstrukcije za most, privremeno se zatvara. Virus zasad nije došao do Hrvatske jer je potvrđeno da muškarac, koji se javio u bolnicu u Zaboku, nije zaražen.

Virus je paralizirao cijelu Kinu, pa tako i tvornicu u kojoj se izrađuju čelične konstrukcije za Pelješki most. To ne znači da će radovi u Hrvatskoj prestati, ali je pitanje što će se dogoditi kada na red dođe postavljanje novih konstrukcija. Iz Hrvatskih cesta kažu da izvođač radova nije zatražio produljenje roka. Most bi trebao biti otvoren 31. srpnja 2021.

"Izvođač radova svojim je postupanjem prethodno i unaprijed poduzeo sve potrebne mjere kojima je spriječena mogućnost potencijalne ugroze gradilišta, u zdravstvenom smislu. Zaštita na gradilištu je uspostavljena, mjere su poduzete i provode se sukladno jasnim naputcima", kažu u HAC-u.

Hrvatske ceste zbog zaraze do daljnjega neće moći slati ni nadzorne inženjere u tvornicu u Kinu, piše Dnevnik.hr.

direktno.hr

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…