Pozitivno 5 sestara i 5 kirurga Klinike za tumore. Zaraženo je i deset pacijenata

17 Listopad 2020
Autor :  

Korona virus je ušao u Kliniku za tumore u Zagrebu, a kako nam je u subotu ujutro potvrdio ravnatelj KBC Sestre milosrdnice, Mario Zovak, pozitivno je pet sestara i pet kirurga te deset pacijenata.

Dodaje da su pozitivne i dvije instrumentarke, otorinolaringolog te fizioterapeut.

Zovak dodaje da su svi izolirani i klinički da su dobro te da je osoblje kod kuće. Dodaje i da su pacijenti izolirani na odjelu sa svim mogućim mjerama, a da nitko nema pogoršanje kliničke slike zbog toga.

Ukoliko ih u KB Dubrava, koja je namijenjena za taj tip pacijenata, neće moći zbrinuti, oni će odraditi liječenje u Klinici.

- Više na Klinici nema nitko tko bi trebao biti operiran u sljedećih par dana - kaže Zovak i dodaje da na kirurškom odjelu KBC Sestre milosrdnice ima i više nego dovoljno kirurga, ako će biti i potreba da dio liječnika prijeđe u Kliniku za tumore.

Dodao je da su od ponedjeljka i planirali uvesti A i B timove te smanjiti hladni pogon i da su tim mjerama predvidjeli razvoj situacije.

IZVOR: 24sata.hr

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…