Odgađa se stručno vodstvo po gradu „Umjetnici iz fundusa UGD u javnom prostoru” najavljeno za 5. prosinca

04 Prosinac 2020
Autor :  

Stručno vodstvo po gradu “Umjetnici iz fundusa UGD u javnom prostoru” koje Umjetnička galerija Dubrovnik organizira u sklopu programa Dubrovačkog zimskog festivala planirano za subotu, 5. prosinca odgađa se zbog najave loših vremenskih uvjeta za subotu, 19. prosinca također u 10 sati.
Vođenje najavljeno za 12. prosinca ostaje u istom terminu, a važno je naglasiti i da su obje grupe popunjene te da se više ne primaju prijave za iste.

Posjetitelje će u dva planirana termina, u subotu 12. prosinca te u subotu, 19. prosinca voditi kustosica Umjetničke galerije Dubrovnik, Jelena Tamindžija. Početak oba vođenja je u 10 sati, a posjetitelji se sastaju ispred katedrale. Vođenja uključuju razgled ostvarenja modernih umjetnika s kraja i početka 20. stoljeća i njihovo djelovanje u Dubrovniku, bilo da gradu pripadaju svojim rođenjem ili su se svojim likovnim djelovanjem istaknuli. Vodstvo bi uključivalo sljedeće lokacije: Atelje Đuro Pulitika, Meštrovićev kip Marina Držića, Bukovčev oslikani svod kazališta, i Meštrovićevo revolucionarno likovno djelovanje u gradu, Rendićev kip Ivana Gundulica i povijest naručivanja spomenika javnim ličnostima u Dubrovniku, vitraji Iva Dulčića na crkvi sv. Vlaha i povijest crkve, Stradun kao inspiracija umjetnicima. Vodstvo bi se završilo u Pilama gdje bi se detaljnije objasnio projekt Meštrovićeve transformacije ulaza u Pila i poznate skalinade u Pilama i Posatu.

Posjetitelji se pozivaju da se i na ovom događaju pridržavaju svih važećih epidemioloških mjera.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…