Otvorena izložba 'neostvarenih putovanja' Želja Perkovića

29 Svi 2020
Autor :  

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica, 28. svibnja, otvorena je izložba radova ulja na platnu akademskog slikara Želja Perkovića “Neostvarena putovanja” postavljena u prizemlju Narodne knjižnice Grad.

Perkoviću, koji je do sada imao oko 20-ak izložbi, ovo je drugi put da izlaže u prostoru Dubrovačkih knjižnica. Prva izložba bila je  2018. na temu svetoga Vlaha.

- Izložba ''Neostvarena putovanja'' dogodila se slučajno. Uvijek imam spremnih slika i uvijek slikam iste teme, to su želje za putovanjima i avanturom, a jedrenjaci su ništa drugo nego vjetar u jedra za sljedeća putovanja. Što se tiče mojih potopljenih jedrenjaka, oni su mi bitni jer sam ronilac i ronjenje je fantastična stvar kad znaš gdje i što gledati – istaknuo je Perković na otvorenju izložbe, dodavši kako mu jedna od ljepših uspomena ronjenje na Velikom koraljnom grebenu u Australiji, a zaljubljenost u podmorje traje još od dokumentarnih filmova francuskog redatelja i istraživača mora Jacquesa-Yvesa Cousteaua.

Izložba “Neostvarena putovanja” ostaje otvorena u prizemlju Narodne knjižnice Grad do četvrtka, 4. lipnja 2020.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…