Prvi dio radionice M.U.Z.A. održan u subotu u ljetnikovcu Bunić-Kaboga

21 Rujan 2020
Autor :  

Radionica M.U.Z.A. za mlade srednjoškolske dobi s ciljem obogaćivanja i razvijanja njihovog kreativnog izražavanja održana je u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara i pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung u subotu 19. rujna u ljetnikovcu Bunić-Kaboga. Završna izvedba za javnost planirana je u periodu od 15. listopada do 1. prosinca u ljetnikovcu Bunić-Kaboga i putem mrežnih stranica Igara te udruge Sve ostalo je glazba. 

Radionica autorice i voditeljice Ivane Jelače tematski je vezana uz kulturni život dubrovačkih ljetnikovaca, a osmišljena je kao edukacija kroz koju se polaznici upoznavaju s važnom ulogom ljetnikovaca i njihovih salona kroz povijest, promatrajući ih kao mjesta kreativnog stvaralaštva u sadašnjosti. 

Mladi polaznici u subotu su se kroz obilazak, predavanje i multimedijsko izlaganje upoznavali s prostorom i povijesnim kontekstom dubrovačkih ljetnikovaca, nakon čega su dali svoje osvrte. Na temelju toga, slijedi postavljanje koncepta završne izvedbe, a kako bi se koncept što kvalitetnije razradio i polaznici što bolje upoznali s materijom, bit će podijeljeni u manje grupe koje, svaka prema izboru i pod mentorstvom suradnika na projektu, nastavljaju raditi na daljnjem istraživanju i dokumentiranju, pripremi koreografija i glazbenih improvizacija te snimanju audio-vizualnih materijala. 

Uz Ivanu Jeljaču kao suradnici-mentori sudjeluju voditeljica dramske skupine Gimnazije Dubrovnik Matilda Perković, Zrinka Japunčić iz Plesnog studija Lazareti te Igor Miošić iz Udruge za promicanje medijske kulture Luža. Radionica M.U.Z.A. održava se u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara u suradnji s Dubrovačkom baštinom i pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung. 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…