U prizemlju Narodne knjižnice otvorena izložba ''Kokoti''

06 Lipanj 2020
Autor :  
foto:Lukša Fabian/ Dubrovnik INsider

U suradnji Galerije Artur i Dubrovačkih knjižnica, 5. lipnja, otvorena je kolektivna izložba domaćih i stranih autora pod zajedničkim imenom “Kokoti” koja je postavljena u prizemlju Narodne knjižnice Grad.

- Ovu izložbu planirali smo postaviti za vrijeme Uskrsa i bila je zamišljena tako da tri akademske slikarice Petra Held Potočnjak, Josipa Vlašić i Stefanie Hudspeth  izlože radove pijevaca, to jest, 'kokota' kako smo ih šaljivo nazvali. Čim je došla pandemija nismo mogli otvoriti izložbu i onda smo počeli stavljati jedan po jedan rad online i tako se stvorila jedna nova kategorija naših izlaganja. Počeli su se javljati i ostali autori koji s nama surađuju i oni su 'donijeli' svoga pijevca.  Ideja je bila baš za Uskrs jer vazda svi stavljaju piliće, pa pitaju 'što je bilo prvo kokoš ili jaje', ja kažem prvo je bio kokot -  naglašava vlasnica Galerije Artur Tea Batinić koja je otvorila izložbu radova 50-ak autora među kojima su i Josip Škerlj, Robert Kralj, Maja Kovačević i drugi.

Izložba ''Kokoti'' ostaje otvorena do 12. lipnja u prizemlju Narodne knjižnice Grad.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…