VJEČNO PITANJE: Je li kosu bolje oprati ujutro ili uvečer? Evo što kažu stručnjaci

15 Studeni 2020
Autor :  

Ako perete kosu prije spavanja, možda ste primijetili da se više masti i da je morate češće prati. Stručnjaci kažu da je to samo prividno jer je tijekom spavanja pritisnuta uz jastuk, pa se upravo zato gubi volumen, a samim time djeluje masnije.

Nitko ne voli da mu je frizura bez volumena, pa iz tog razloga peru kosu  svaka dva dana, a ta navika nije zdrava. Naime, nakon sušenja kosa ostaje blago vlažna, a mokre vlasi mnogo su delikatnije od suhih i lakše se lome. Češće se mrsi i puca, pa vam jutarnja frizura često može biti neuredna.

Postoji još jedan argument protiv pranja kose uvečer, a to je stvaranje gljivica. One vole mokra i topla mjesta, a vlažna kosa i mekani jastuk dobitna su kombinacija.

Nipošto nemojte zaspati s potpuno mokrom kosom. Ujutro ćete se probuditi s glavoboljom, a nastat će gljivice, plijesan i perut.

Zbog svega navedenog, najbolje je da kosu operete u jutarnjim satima i da je dobro osušite prije radnog dana

Ipak, ako morate kosu oprati uvečer, dobro je osušite, uporabite proizvode za volumen i spavajte na svilenoj jastučnici.

dnevno.hr

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…