Korčula postaje prvi studentski otok-grad

08 Veljača 2020
Autor :  

Grad Korčula i Sveučilište u Dubrovniku u postupku su sklapanja sporazuma o poslovnoj suradnji čime će Grad Korčula postati sveučilišni grad od akademske godine 2020/2021. Korčula postaje dislocirana lokacija za izvođenje preddiplomskog sveučilišnog studija Nautika, Brodostrojarstvo i Poslovna ekonomija, smjer Turizam, Sveučilišta u Dubrovniku, piše portal morski.hr

“Nautika, Brodostrojarstvo i Poslovna ekonomija smjer Turizam komplementarni su razvojnoj strategiji čime će Grad Korčula učiniti značajan iskorak prema visokoškolskom obrazovanju uvodeći stepenicu na putu prema kompletnom fakultetskom obrazovanju. Grad Korčula pod vodstvom gradonačelnika Andrije Fabrisa ostat će zapisan u povijesti kao prvi otok na kojem se izvodi akreditiran program etabliranog hrvatskog Sveučilišta, Sveučilišta u Dubrovniku” poručuju iz Grada Korčule.

Prvi studenti već ove godine

Ova suradnja krenut će početkom akademske godine 2020./2021., a Grad Korčula će Sveučilištu u Dubrovniku osigurati sve neophodno za kvalitetno izvođenje dislociranih studijskih programa. Iz Grada Korčule su dodali i da će administrativna, stručna i financijska pomoć Sveučilišta u Dubrovniku Korčuli olakšati protokolarne te organizacijske procedure oko samog pokretanja studija.

“Ulaganjem u obrazovanje, održivi razvoj, komplementarne studije s razvojnom strategijom županije, edukacijom radno sposobnog kadra Grad Korčula galopira u prosperitetnu budućnost”, zaključili su iz Grada Korčule.

IZVOR: morski.hr

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…