Načelnik Lasić uputio čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

05 Kolovoz 2020
Autor :  

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je čestitku svim stanovnicima Konavala povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Cijenjene Konavoke i Konavljani, stanovnici Konavala,
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja je dan kada se moramo sa zahvalnošću okrenuti iza sebe i sjetiti svih onih koji su nam omogućili da živimo i slobodnoj, suverenoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj. Mnogi od njih više nisu s nama, a ono što su nam ostavili u naslijeđe daje nam i obvezu da ih se spominjemo s pijetetom dokle god smo živi. Nažalost, tako je lako ‘zaboraviti’, usredotočiti se na ovdje i sada, no svaki narod koji ne zna svoju povijest osuđen je da je ponovi.
Na današnji dan ”Olujom” je označen kraj agresije koja je odnijela nebrojeno života i nepovratno izmijenila naše živote. No budućnost je naša i samo je mi možemo stvarati. To je pravo plaćeno životima i to pravo moramo uživati gledajući budućnost, ali znajući našu slavnu prošlost.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…