Brodice nek' budu na čvrstom vezu: Stiže još jedna promjena vremena u noći sa subote na nedjelju

19 Kolovoz 2017
Autor :  
pixabay

Stiže nam još jedna promjena vremena - nagla i većinom žestoka, ponegdje vjerojatno i bez kapi, ali mjestimice može biti i bujičnih potoka. Pritom će sa subote na nedjelju doći do osjetnog pada temperature,a na Jadranu će biti i jake i olujne bure!

Stiže nam promjena vremena, tijekom koje će biti i mjestimičnog nevremena, na Jadranu sutra i jake i olujne bure, ne samo na udare. Ciklona i fronte premjestit će se iznad Hrvatske i donijeti mnogima željenu kišu i osvježenje, a nekima, pak, nove nevolje.


Sutra će temperatura zraka ponegdje biti i za više od 10 °C niža nego danas. Nakon sunčanog prijepodneva bit će sve oblačnije, uz porast vjerojatnosti za kišu i grmljavinu, pa i mjestimično olujno nevrijeme, osobito u zapadnoj Slavoniji i Podravini, te još više u središnjoj Hrvatskoj.

 
I u gorju i na sjevernom Jadranu će već prijepodne oblaka biti sve više, uskoro ponegdje vjerojatno i malo kiše, a kasnije i obilnijih pljuskova, grmljavine, posebice navečer i olujnog nevremena, uz jačanje bure. Moguće su i pijavice. 


Prema jugu još danas znatno mirnije, stabilnije, sunčanije i toplije uz često i oko 36 °C. Relativno će toplo gotovo posvuda biti i tijekom noći i jutra, piše HRT.hr.
I dok će danas još mnogi, zbog vrućine i sparine trebati lepezu, već u noći na nedjelju i tijekom nedjelje brodice nek' budu na čvrstom vezu, posebice na sjevernom i srednjem Jadranu, kasnije i na južnom. Jaka, često i olujna bura onemogućavat će normalno prometovanje, a nevolje bi nekima mogli prouzročiti i neverini. Naravno, samo lokalni. Kiša nije sigurna u svim mjestima, ali pad temperature je, pa se, unatoč ponovno sunčanom početku novoga tjedna - neće prekinuti samo ovotjedni niz vrućih dana, nego vjerojatno i toplih noći, i to ponegdje nakon više od 2 mjeseca.


U unutrašnjosti će nedjeljno osvježenje biti još izraženije, pojačano sporadično umjerenim, pa i jakim vjetrom, a i kiša će biti i češća i većinom obilnija nego na Jadranu. Od ponedjeljka ponovno stabilnije - većinom suho, pa i barem djelomice sunčano, ali uz temperaturu zraka nižu od prosječne ovog dijela kolovoza.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…