Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije obilježila 25 godina postojanja

13 Ožujak 2020
Autor :  

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković sudjelovao je jučer u Hotelu Palace na 25. svečanoj obljetnici djelovanja Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije. Na svečanoj ceremoniji govorilo se o značaju županijske turističke zajednice od ratnih godina do danas, turističkim rezultatima u proteklim razdobljima ali i izazovima turizma. Osim gradonačelnika Frankovića prisutnima su se obratili direktor Turističke zajednice Dubrovačko - neretvanske Vladimir Bakić, župan Nikola Dobroslavić i državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić.

Gradonačelnik Mato Franković čestitao je svim sudionicima i djelatnicima na 25 godina dubrovačkog turizma i iznimno uspješnim rezultatima Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.

''U ovih 25 godina bilo je mnogo izazova, možda nekad zaboravimo na sve te izazove, ali činjenica da se turizam stvarao kroz stoljeća. Čak i u doba Dubrovačke republike postojao je na ovaj ili onaj način jedan vid turizma. Sada smo pred jednim novim izazovom zdravstvenim ali i gospodarstvenim, pritom misleći na Koronavirus. Turizam je najranjivija gospodarska grana od koje živi ovaj grad te cijela Dubrovačko-neretvanska županija'', kazao je gradonačelnik Franković.

Gradonačelnik Franković naglasio je i činjenicu da će grad Dubrovnik zasigurno osjetiti posljedice trenutačnih izazova, isto kao što je osjetio i najveća financijska postignuća.

''Mi smo se već naučili na izazove, ali moramo biti jako oprezni. Optimističan sam i uvjeren da ćemo zahvaljujući okupljenim turističkim stručnjacima izaći iz trenutne krize i prevladati je'', naglasio je gradonačelnik.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…