DUBROVČANIN LJUT NA ODLUKU MINISTRICE: Ogrješili ste se o Ustav Republike Hrvatske!

22 Svi 2020
Autor :  

Mnogi su roditelji u Hrvatskoj nezadovoljni odlukom ministrice Divjak o otvaranju škola za učenike od 1. do 4. razreda. Divjak je također kazala kako se učenici od 5. do 8. razreda neće više vraćati u školske klupe, dok će se srednjoškolcima nastava i dalje odvijati na daljinu uz mogućnost provedbe praktične nastave i završnih ispita u prostorima škola.

- Ministrica Divjak se oglušila na Ustav!, ljut je otac drugaša, Josip Grbić

Ustav Republike Hrvatske, podsjetimo, prema članku 66. kaže: Obrazovanje je u Republici Hrvatskoj svakomu dostupno, pod jednakim uvjetima, u skladu s njegovim sposobnostima. 

- Po kojoj osnovi naša djeca moraju pohađati nastavu u školi do kraja školske godine, a svi ostali ne moraju? Ako kažu da je škola sigurna zona, zar onda nije sigurna za sve? Ne želim pozivati da djeca idu u školu ili da ne ide, samo želim da odluka bude jednaka za sve. Poslao sam upite i na Ministarstvo i na Osnovnu školu koju pohađa moj sin, ali odgovor nisam dobio. Ako ćemo razgovarati o rizičnim skupinama, reći ću kako je moje dijete s 27 dana života operirano i bio je u teškom kliničkom stanju, dakle, pripada rizičnoj skupini. Kako će se mala djeca držati socijalne distance? Kako će profesori obavljati svoj posao, koji će biti sada manje više u duplim smjenama, na daljinu i u školi, pa kad će ti ljudi imati vremena za svoju djecu i sebe?, pita se Grbić.

Pitali smo ovog mladog tatu ima li istomišljenike među drugim roditeljima.

- Podržavaju, ali bojim se kako neće glasno izreći što misle. Tako je to kod nas, svi šute. Samo mi nije jasno kako se bune kad im dođe visok račun za vodu, a šute kad se manipulira njihovom djecom?! Jer, to je čista manipulacija. Neka mi netko iz Ministarstva objasni u čemu je razlika između primjerice četvrtaša i petaša? Jedan može dobiti koronavirus, a drugi ne? Radi se o razlici često manjoj od godine dana! Uostalom, sva djeca mogu prenijeti virus na nekoga starije životne dobi ili na nekoga lošeg imunosustava. Jedino objašnjenje za ovu ideju koje mi pada na pamet su izbori: održavaju se 5. srpnja u školama i vrtićima. Zbog izbora ispaštaju naša djeca!

Grbić kaže kako se na njegov stav oglušila i predstavnica roditelja u njegovoj školi te kazala kako će mnogi roditelji slati svoju djecu u školu, pa prema tome, ne dijele njegov stav.

 

 

 

 

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…