Gradonačelnik Franković povodom smrti povjesničara Iva Banca: Trajno je obilježio akademsku zajednicu

30 Lipanj 2020
Autor :  

Povodom smrti uglednog dubrovačkog povjesničara, prof. dr. sc. Iva Banca, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković napisao je:

U Gradu Dubrovniku ražalostila nas je vijest kako nas je napustio istaknuti hrvatski povjesničar, profesor Ivo Banac, naš Dubrovčanin, koji je svojim znanstvenim radom trajno obilježio akademsku zajednicu.

Tijekom svoje dugogodišnje i plodne karijere bio je prepoznat i iznimno cijenjen ne samo u hrvatskim nego i u međunarodnim znanstvenim krugovima. I izvan znanosti svaku dužnost obnašao je predano i s uvjerenjem.

Brojna djela i radovi koje je uvaženi profesor Banac ostavio u naslijeđe znanstvenom svijetu čuvat će sjećanje na njega živim.

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno  ime, gradonačelnik Mato Franković danas je izraze sućuti uputio i obitelji profesora Banca.

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…