LIBERTAS I AUTO HRVATSKA UGOVORILI NABAVU JEDANAEST AUTOBUSA MAN

537

Grad Dubrovnik nabavlja 11 novih, suvremenih autobusa za javni gradski prijevoz, sufinanciranih EU sredstvima u iznosu od 18 milijuna kuna. Novi autobusi povećat će kvalitetu usluge javnog prijevoza i smanjiti negativan utjecaj na okoliš primjenom visokih EURO 6 normi motora novih vozila.

Ugovor o kupnji autobusa potpisan je danas u gradskoj vijećnici, a novi se autobusi na gradskim prometnicama očekuju do iduće sezone. Rok za isporuku je 200 dana od potpisivanja ugovora.

Ovaj EU projekt koordinirao je Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju, a pročelnica Zrinka Raguž istaknula je kako i ovaj projekt pokazuje tendenciju ove gradske uprave u korištenju EU sredstava.

”U mandatu ove gradske uprave ugovoreno je više od milijardu kuna europskih sredstava za gradske projekte. To nas iznimno veseli i nastavljamo raditi u tom smjeru, a s obzirom da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture najavljuje i nove natječaje za nabavku autobusa EU sredstvima, bit ćemo spremni za njih i vjerujem jednako uspješni kao do sada”, kazala je pročelnica Raguž.

Ugovor su potpisali direktor Libertas – Dubrovnik d.o.o., gradskog društva za prijevoz putnika Ante Vojvodić i Mario Fabek, direktor AutoHrvatska PSC d.o.o. čija je ponuda ostvarila najveći broj bodova u postupku javne nabave.

”Čestitam Gradu Dubrovniku i društvu Libertas na ovom velikom i značajnom projektu, koji je i za nas veliki zamah u idućoj poslovnoj godini. Ovim ugovorom nastavljamo postojan kontinuitet dobre suradnje u isporuci novih autobusa. Siguran sam da će ovi autobusi dići razinu kvalitete usluge javnog prijevoza i učiniti da se svi ugodno osjećaju u njima”, rekao je Mario Fabek.

Direktor Libertasa Ante Vojvodić zahvalio je svima koji su radili na projektu, ističući kako je ovo prvi put u povijesti da će Libertas  dobiti autobuse financirane putem EU i državnog proračuna RH što će uvelike olakšati poslovanje društva.

”Korisnicima ćemo omogućiti vožnju u najnovijim autobusima, klimatiziranima i ekološki najprihvatljivijima koji se trenutačno mogu naći na tržištu. Ovo je početak i nadamo se i novim natječajima za daljnje obnavljanje našeg voznog parka uz EU sufinanciranje”, kazao je direktor Vojvodić.

Riječ je o autobusima dužine 12 metara, tehnički i ekološki naprednijima s obzirom da se radi o generaciji 2021. godine. Ukupna vrijednost projekta, čiji je cilj osigurati održivu i kvalitetnu uslugu prijevoza građanima, iznosi 22.843.750,00 kuna, od čega iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava iz fondova EU iznosi 18.000.000,00 kuna.

Investicija nabavke 11 autobusa financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020., u sklopu ograničenog postupak dodjele bespovratnih sredstava, a nastavno na Poziv na dostavu projektnih prijedloga za nabavu autobusa za pružanje usluge javnog gradskog prijevoza koje je provelo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture s ciljem poticanja razvoja i unapređenje prometnih sustava prihvatljivih za okoliš (niska razina buke i niska emisija CO2) kao i povećanje broja putnika u javnom prijevozu.

Komentari




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *