Mato Franković: ''Dubrovnik bilježi katastrofalne rezultate. Više nikad ne smije ovisiti o turizmu''

01 Kolovoz 2020
Autor :  
screenshot Nova TV

Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika, grada najpogođenijeg korona krizom, kazao je za Dnevnik Nove TV da se na samom kraju srpnja u Dubrovniku odmara 8800 gostiju.

''To je 32 posto u odnosu na prošlu godinu. Kako bi se pokazala dramatičnost situacije – prošle su godine na današnji dan u Dubrovnik sletjelo 154 aviona, a danas je 55. Prošle godine je na današnji dan došlo 16.500 gostiju, a ove godine samo 2400. Dubrovnik uistinu bilježi katastrofalne turističke rezultate'', otkrio je Franković.

Priprema za najcrnji scenarij

Na pitanje što bi za Dubrovnik značilo ako i kolovoz bude loš poput srpnja, gradonačelnik kaže da bi kolovoz mogao biti dobar. ''Potrebno je da nam avionske linije ostanu i ako to tako ostane, ako nas se ne uvede u karantenski sustav od strane naših prioritetnih tržišta, Dubrovnik će preživjeti ovu godinu'', rekao je.

Dodaje da se Dubrovnik priprema i za najcrnji scenarij. ''U procesu smo ishođenja kreditnog zaduženja u iznosu od 100 milijuna kuna kako bi pomogli svima onima koji iznimno trpe, a to je dubrovačko gospodarstvo'', kazao je.

Franković zaključuje da Dubrovnik ''više nikada ne smije biti monokulturni grad koji ovisi isključivo o turizmu''.

Prilog Dnevnika Nove TV možete pogledati OVDJE

Dubrovnikinsider.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda Dubrovnikinsider.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati u pravilima korištenja Više detalja…