Violinist Eric Silberger s DSO-om i Noamom Zurom

412

Mladi američki violinist Eric Silberger nastupit će s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u petak 27. listopada u crkvi Male braće. Orkestrom će ravnati maestro Noam Zur, a na programu su djela L. van Beethovena, J. Haydna i W.A. Mozarta. Početak koncerta je u 20.30 sati.Dirigent Noam Zur redovni je gost Dubrovnika, a posljednje tri godine i glazbeni direktor Međunarodnog festivala opernih arija “Tino Pattiera” kojeg organizira Dubrovački simfonijski orkestar.

Podjednako je tražen skladatelj i dirigent i za operni i za simfonijski repertoar, a od nedavno obnaša funkciju glazbenog direktora Simfonijskog orkestra Salte u Argentini. Violinist Eric Silberger redovno nastupa kao solist i komorni glazbenik diljem Sjedinjenih Američkih Država i svijeta. Tako je nastupio u prestižnim dvoranama kao što su Lincoln Center, Carnegie Hall, Kennedy Center, dvorana muzeja Louvre u Parizu, Velika dvorana Sanktpetersburške filharmonije, Moskovska međunarodna kuća glazbe, Šangajski Grand Teatar i brojne druge. Ovaj virtuoz na violini dobitnik je, među ostalim, 14. Međunarodnog natjecanja Čajkovski i Michael Hill međunarodnog violinističkog natjecanja. Violinu je počeo učiti svirati s pet godina, a od 2005. na čuvenom Juilliardu s Glennom Dicterowom, koncertnim majstorom Njujorške filharmonije.

Posljednjih nekoliko godina imao je zanimljive projekte, pa je tako primjerice napravio snimku unutar vulkana na Islandu. Program koncerta u petak je sljedeći:
L. van Beethoven Romanca u G duru, op. 40
L. van Beethoven Romanca u F duru, op. 50
J. Haydn Koncert za violinu i ork. br. 1 u C duru, Hob. VIIa/1
W.A. Mozart Posthorn Serenada, K 320

Ulaznice za koncert dostupne su u uredu Orkestra od 9 do 14 sati (Sv. Dominika 9), u agenciji Perla Adriatica na Pločama, gift shopu Dubravka na Pilama, u Luži i jedan sat prije početka koncerta. Popusti za građane vrijede i za ovaj koncert, a njih je moguće ostvariti isključivo na blagajni Orkestra. Broj za informacije i rezervacije je 417 110.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *