Vježbu dubrovačkih vatrogasaca pratio i gradonačelnik Franković

436

Mjesec svibanj u Hrvatskoj se obilježava kao mjesec zaštite od požara kojeg vatrogasci obilježavaju nizom aktivnosti. Tako su i dubrovački vatrogasci, kako bi provjerili sposobnost i koordinaciju žurnih službi zaduženih za gašenje požara na području grada Dubrovnika, posebice na otocima zbog specifičnosti samog područja, održali danas vatrogasnu vježbu „Koločep 2021“.

Vježbu je, zajedno sa zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci Stijepkom Krilanovićem, pratio i dubrovački gradonačelnik, ujedno i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika Mato Franković.

Cilj vježbe bila je provjera u kojem vremenskom periodu je moguće pristupi gašenju požara na otoku Koločepu vatrogasnih snaga stacioniranih na samom otoku te u kojem vremenu je moguće da vatrogasci s kopna pristupe gašenju otoka. Ujedno je provjerena ispravnosti vatrogasne opreme koja se nalazi na otoku i je li ta oprema dostatna da pokrije zahtjeve požara koji je zahvatio 30 % otoka.

Sudjelovali su pripadnici JVP Dubrovački vatrogasci, DVD Koločep, a u vježbi je korišten i vatrogasni brod ”Orlando”, kojeg je Grad Dubrovnik nabavio prije dvije godine ponajprije za vatrogasnu zaštitu naših otoka. Grad Dubrovnik, inače je u proteklom razdoblju uložio značajna sredstva u vatrogastvo od nabavka opreme i uređenja vatrogasnih domova do brige za vatrogasce s kojima je potpisan novi kolektivni ugovor uz povećanje plaća.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *