VUKOVAR-KNIN-DUBROVNIK: Prešli više od 1000 km u sklopu biciklističkog ultramaratona! (FOTO)

200

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, Udruga “Slavonskobrodski biciklist” iz Slavonskog Broda i ove je godine, osmi put zaredom, organizirala memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar – Knin – Dubrovnik.

Svoj biciklistički maraton, dug više od 1000 km, članovi udruge, hrvatski branitelji iz Domovinskog rata i članovi njihovih obitelji završavaju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. 

Zlatko Kovač iz Vinkovaca, koji osmu godinu za redom vozi ultramaraton, rekao je kako su na put krenuli 30. srpnja do evo danas.

– Bilo je jako teško i naporno, kroz Slavoniju je bilo sve ravno, ali vrućine su nas pritisle. Često smo stajali, osobito od Petrinje počinju usponi, brda pa sve prema ličkoj magistrali. Stajali smo svakih deset do petnaest kilometara i pili puno vode. Pokreće me sve ovo, Dan branitelja, Oluja – istaknuo je Kovač.

Milan Orlić, profesor iz Petrinje kazao je kako imaju firmu koja se bavi praćenjem ovakvih manifestacija pa su i službeno popratili cijeli maraton.

– Što se tiče podrške i servisne službe te svega što je bilo potrebno biciklistima tijekom ovog puta, mi smo im nastojali omogućiti. Izašli smo u susret i odradili sve da naši prijatelji iz Slavonskog broda koji su organizirali cijelu priču sretno stignu do krajnjeg cilja – Dubrovnika. Sjećanje na Oluju i cijelu priču oko toga treba podržati sa svih strana. Dali smo sve od sebe kako bi se ovaj maraton završio bez ikakvih velikih problema – istaknuo je Orlić.

Predsjednik Udruge “Slavonskobrodski biciklist” Siniša Safundžić rekao je kako je na ultramaratonu sudjelovalo 18 biciklista, ne samo iz Slavonskog broda, već i iz Siska, Petrinje, Okućana, Donjeg Miholjca i Vinkovaca.

– Bilo je jako teško zbog visokih temperatura, međutim stajali smo češće, nadoknađivali elektrolite sa vodom i izotoničnim napicima, ali to je mala žrtva za sjećanje na naše poginule hrvatske branitelje, zbog čega i vozimo maraton. Mislim da ovo već polako prerasta u tradiciju i dosta mladih sudjeluje, možda jednog dana ovo postane nekakav Tour of Croatia ,ali na amaterski način – zaključuje predsjednik Udruge Safundžić.

Inače, početak ultramaratona bio je na Ovčari, cilj je Dubrovnik, a održava se u 7 etapa, u razdoblju od 30. srpnja do 5. kolovoza.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *