Zamjenica Marević na predstavljanju ”Neretvanske mandarine”

328

Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je u srijedu predstavljanju projekta zaštite oznake izvornosti (ZOI) ”Neretvanska mandarina” u sklopu kojeg je izrađen i vizualni identitet te knjiga standarda.Zamjenica župana Žaklina Marević nazočila je u srijedu predstavljanju projekta zaštite oznake izvornosti (ZOI) ”Neretvanska mandarina” u sklopu kojeg je izrađen i vizualni identitet te knjiga standarda.

”Cilj brendiranja ‘Neretvanske mandarine’ je zajednički nastup na tržištu kako bi se postigla tržišna prepoznatljivosti i ostvarili bolji uvjeti prodaje. Nakon što je dobivena EU oznaka izvornosti trebalo je otići korak dalje kako bi taj visokokvalitetan proizvod što uspješnije plasirali na tržište. Dubrovačko-neretvanska županija, u suradnji sa svojom Razvojnom agencijom DUNEA-om, provela je natječaj i dobili smo Program razvoja brenda ‘Neretvanske mandarine’ te novi vizualni identitet sa svim popratnim rješenjima, a koja će moći koristiti oni proizvođači koji prođu postupak certifikacije za oznaku izvornosti.

‘Neretvanska mandarina’ tako bi se pakirala u istu ambalažu s prepoznatljivim dizajnom koji karakterizira proizvod i regiju, i koji bi ga razlikovao od ostalih mandarina koje se trenutačno nalaze na tržištu. Na pakiranju bi bio naznačen natpis brenda iza kojeg bi stajala prepoznatljiva kvaliteta, te EU oznaka izvornosti, koja bi označavala zaštitu proizvoda po ovom osnovu. Na taj bi se način zaokružio cjeloviti proizvod koji bi imao svoju prepoznatljivost i vrijednost na tržištu”, rekla je zamjenica Marević te dodala kako se nada da će i ostali proizvođači i otkupljivači slijediti zadani primjer.

”Na razvoju brenda ‘Neretvanske mandarine’ Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja raditi i u idućoj godini i vjerujem da ćemo kroz godinu dana moći svjedočiti pozitivnoj priči vezano uz plasman ‘Neretvanske mandarine’ pod zaštićenom EU oznakom izvornosti”, istaknula je zamjenica Marević.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *