Zamjenica Tepšić primila veleposlanika Austrije u Hrvatskoj

233

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin primili su veleposlanika Austrije u Republici Hrvatskoj NJ.E. Josefa Markusa Wuketicha.

U ovoj prigodi veleposlanik Wuketich naglasio je kako, tijekom posljednjih više od 30 godina od kad su uspostavljeni diplomatski odnosi, Hrvatska i Austrija gaje izvrsnu suradnju na mnogim poljima te kako je Austrija najveći investitor u Hrvatskoj, dok su austrijski turisti treći po broju noćenja u našoj zemlji.

Kada je riječ o Dubrovniku, posebno je istaknut uspješan rad Hrvatsko-austrijskog društva u našem gradu, koje je ove godine obilježilo 25 godina postojanja. Tako je u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom organiziran koncert posvećen spomenu na najsvestraniju hrvatsku skladateljicu Doru Pejačević, u atriju Kneževog dvora u Dubrovniku, povodom 100. obljetnice njene smrti.

Izvrsna kulturna suradnja koju njeguju dvije zemlje nastavlja se i dalje, što su prijedlogom za buduća gostovanja podržali i Veleposlanik Wuketich i zamjenica Tepšić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *