Zamjenica župana na okruglom stolu povodom 60 godina djelovanja udruge Rina Mašera

412

Zamjenica župana Žaklina Marević pozdravila je danas u Maloj vijećnici sudionike okruglog stola održanog povodom 60. obljetnice djelovanja udruge Rina Mašera, a ovom prilikom je istaknula važnu ulogu koju ta udruga ima kako prema osobama s poteškoćama u intelektualnom razvoju tako i prema njihovim roditeljima.

”Ovo je velika obljetnica jer Rina Mašera doprinosi životima svojih korisnika, ali i roditelja djece s intelektualnim poteškoćama. Mi ostali često nismo ni svjesni koliko imamo lagan život. Sve što udruga radi ima za cilj olakšati integraciju u zajednicu i nadam se da ćete potaknuti sve da prate vaš primjer”, rekla je zamjenica Marević.

Gradonačelnik Dubrovnika također je pozdravio skup te istaknuo kako je udruga prošla sve bure i nevere, a istaknuo je kako Grad svih 60 godina postojanja udruge podupire njezin rad.”S 18 godina volontirao sam u ovoj udruzi stoga mi je danas posebna čast što vas pozdravljam kao gradonačelnik. Mi se nekada zanosimo stvarima koje nisu važne, a svi bi političari trebali poći u Centar za rehabilitaciju Josipovac. To je mjesto gdje bi se trebali prizemljivati”, rekao je gradonačelnik Franković.

Udrugu su 1957. godine osnovali Rina Mašera-Stulli i aktualna tajnica udruge Darling Ucović, a udruga je tijekom ovih 60 godina dobila brojna prizannja za svoj rad.Inače, početku rada okruglog stola koji je okupio predstavnike brojnih udruga i institucija iz sfere rada s osobama s poteškoćama u razvoju prethodila je izvedba himne Svetog Vlaha koju su otpjevale osobe s intelektualnim teškoćama, polaznici glazbenih radionica udruge Rina Mašera i Centra za rehabilitaciju Josipovac pod vodstvom poznatog dubrovačkog tenora Stijepa Gleđa Markosa.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *