ŽARKOVICA: Osumnjičeni za mučenje životinja!

4710

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave dvoje volontera udruge, čija je djelatnost briga i zaštita životinja, sumnjiče se za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja.

Radi se o ženskoj osobi u dobi od 53 godine i muškoj osobi u dobi od 43 godine.

Koordiniranim nadzorom djelatnika veterinarske inspekcije, Državnog inspektorata i policijskih službenika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, koji je napravljen u svibnju ove godine na lokalitetu na kojem su smještene životinje o kojima udruga skrbi, kod većeg broja pasa utvrđena je prisutnost buha i krpelja, a kod 17 pasa su pronađene vidljive, neliječene rane i crijevni paraziti iz čega jasno proizlazi da se životinjama nije pružala adekvatna skrb, niti im je pružena potrebna veterinarska pomoć.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 53-godišnjakinja, najmanje od početka 2019. g. do dana provođenja nadzora, osobno rukovodila brigom oko pasa, te davala upute i naloge drugim volonterima pri čemu im nije dozvoljavala odvođenje životinja u veterinarske ambulante već im je osobno propisivala i davala lijekove iako nije osoba koja je stručno osposobljena za takvu djelatnost, što je rezultiralo lošim zdravstvenim stanjem životinja.

Također je utvrđeno da se 43-godišnji osumnjičeni, kao volonter udruge, u istom vremenskom razdoblju, nehumano odnosio prema životinjama i teško ih zlostavljao na način da ih je gađao kamenjem, udarao raznim predmetima, daskama, povodcima i dijelovima svog tijela i time im nanosio fizičku bol i patnju.

Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava u redovnoj zakonskoj proceduri.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *