( FOTOGALERIJA ) ZAVRŠNI KONCERT MALIH LINĐOVACA

529

Sve mlađe uzrasne skupine Foklornog ansambla Linđo predstavile su se svojim roditeljima i prijateljima završnim plesnim koncertom koji je održan u Lazaretima. Pred više od dvije stotine oduševljenih posjetitelja dvije skupine Linđovog blaga, te ‘D’ i ‘C’ sastav ansambla otplesali su koreografije iz Zaprešića, Draganića i Međimurja, Bunjevačke plesove te izveli Konavosko potkolo i Čičak, kao i poskočicu Linđo bez koje ne prolazi niti jedan nastup ansambla.

Na Linđovoj pozornici nastupilo je više od stotinu dječaka i djevojčica iz Dubrovnika, a s njima su u proteklih godinu dana radili i svemu ih naučili plesni voditelji Jadran Radonić i Ivo Vlahušić. S velikim zadovoljstvom ćemo istaknuti da je dio ‘A’ ansambla pomogao u garederobi, kako bi se sve stiglo na vrijeme, unatoč raznolikom programu. No, ipak su Marica Matuško, voditeljica fundusa i radionice narodnih nošnji  i Tajana Kera, garederobijerka – restaurator napravile ključni posao u pripremi svih narodnih nošnji koje su djeca oblačila.

Za ovu prigodu voditelj glazbe Enes Omerčahić je posebno pripremio orkestar u kojem su većinu činili mladi članovi, potpomognuti dijelom glazbenika iz A sastava.

Na samom kraju koncerta Folklorni ansambl Linđo je organizirao prigodni tratamenat za svu dječicu, a oni su se na kraju nastupa obratili roditeljima riječima: ‘Hvala vam što nas podržavate da budemo Linđovci’.

Snimio: Luko Brailo

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *