Zdravo je držati biljke u spavaćoj sobi! Ove vrste najviše se preporučuju

466

Ako imate problema sa spavanjem i želite poboljšati kvalitetu sna, u spavaćoj sobi pronađite prostora za biljke poput lavande, bršljana, aloje vere ili gerbera.

Lavanda ima brojne zdravstvene prednosti, a poboljšanje kvalitete sna samo je jedna od njih. Apsorbirajući CO2, lavanda oslobađa kisik i pročišćava zrak. Zbog umirujućeg mirisa rabi se u fitoterapiji i aromaterapiji za liječenje poremećaja kao što su tjeskoba, stres i poremećaji spavanja.

Ako niste ljubitelj intenzivnog mirisa lavande, u spavaću sobu možete staviti engleski bršljan. Riječ je o biljci koja također čisti zrak, uklanja sve toksine i stvara opuštajuću atmosferu za spavanje.

Mirni ljiljan je biljka koja će popraviti zrak u spavaćoj sobi za čak 60 posto. Osim toga, ova biljka upija plijesni koje kroz svoje listove pretvara u hranu.

Paprat je biljka koja također zaslužuje mjesto u vašoj spavaćoj sobi jer ispušta kisik tijekom noći i čini zrak u spavaćoj sobi svježim i čistim. Štoviše, ta se biljka nalazi na NASA-inu popisu najkorisnijih biljaka.

Zrak će čistim i svježijim učiniti i biljke poput aloje vere, jasmina i gerbera.

IZVOR: dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *