Zimski uvjeti u cijeloj županiji, vozači oprez zbog poledice

382

Nastavlja se hladni val na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije, a prema podacima koje su županijskom Stožeru za civilnu zaštitu dostavili s terena, zbog snijega koji je padao tijekom jučerašnje večeri na snazi su zimski uvjeti na području cijele županije.

Načelnik Stožera za civilnu zaštitu Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo istaknuo je kako se redovito održava kontakt sa svim službama na terenu te Stožerima civilne zaštite jedinica lokalnih samouprava.”Svi ulažu maksimalne napore kako bi prometnice bile prohodne, no savjetuje se svim vozačima da pripaze na mjestimičnu poledicu”, rekao je Cebalo.

Prema navodima direktora Dubrovnik cesta Roberta Krile snijeg se većinom nije hvatao na cestu zbog pravovremenog soljenja.”Zimski uvjeti na cestama proglašeni su sinoć od Bistrine do Konavala. Snijeg se nije hvatao na cestu zbog pravovremenog soljenja, a sve državne, županijske i lokalne ceste su očišćene i prohodne”, rekao je Krile.

”Također zimski uvjeti su proglašeni i za Neretvu, no nema većih poremećaja”, rekao je on.Načelnik dubrovačkog Stožera civilne zaštite Stjepo Krilanović rekao je kako se snijeg u Dubrovnik nije hvatao te kako su jedini problem Gornja sela.

”U Dubrovniku se posipaju ceste i dalje, sve što je već posuto je rastopljeno. Najviše leda ima na ‘Kineskom zidu’. Kroz Gornja sela će proći ralica tijekom jutra”, rekao je Krilanović.Načelnik Stožera civilne zaštite grada Korčule Ivan Šale rekao je kako se na otoku Korčuli snijeg zadržao i u priobalnom pojasu.”Prometnice Korčula-Vela Luka su prohodne, još je zatvorena D118 od 15 do 31 kilometra, u svim mjestima ima 5 do 10 cm snijega. Do svih naselja se može doći, ali nerazvrstane ceste nisu sve čiste. Nema vjetra, trenutno ne pada snijeg, ali ga ima sve do mora”, rekao je Šale.

Načelnik Policijske postaje Ston Braco Roso rekao je kako su sve ceste na Pelješcu otvorene no kako su na snazi zimski uvjeti.”Ima dosta leda na cesti, a sinoć oko 23 snijeg je prestao padati. Zimski uvjeti su i dalje na snazi, sve ceste su otvorene. Hvala Bogu nije bila nijedna prometna nesreća”, rekao je Roso.

Zapovjednik JVP Konavle Mario Magud istaknuo je kako su ceste prohodne, no snijega u nizinama ima dosta.”Visina snijega je 2 do 5 cm u nizini. Na Konavoskim brdima ima desetak do 15 centimetara, čistimo Čilipe, Grudu, Cavtat sukladno Operativnom planu Zimske službe. Sve ceste su prohodne, ali i dalje su na snazi zimski uvjeti. Vozači moraju paziti na poledicu”, rekao je Magud.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *