Župan Dobroslavić: Europska pučka stranka najozbiljnija je i najodgovornija politička obitelj u EU

230

Župan Nikola Dobroslavić sudjeluje u radu konferencije Europske pučke stranke na visokoj razini pod nazivom ”Europa bliže građanima, Europa koja stvara i štiti”, koja se održava u Austrijskom gradu Klosterneuburgu. Sudionici konferencije raspravljaju o ključnim izazovima Unije te utjecaju EU politika na njezine građane u svjetlu predstojećih izbora za Europski Parlament na proljeće 2019. godine.

Župan Dobroslavić naglasio je kako je Europska pučka stranka najozbiljnija i najodgovornija politička obitelj u EU.
”Jedino EPS može jamčiti mir, stabilnost i napredak samih država članica kao i cijele Europske unije. Jedino EPS može očuvati identitet Europe, koji je kršćanski, kao i njezine demokratske stečevine”, naglasio je župan Dobroslavić.
U debatama konferencije sudjelovali su austrijski kancelar Sebastian Kurz, predsjedavajući EPS kluba u Europskom parlamentu i ujedno kandidat za predsjednika Europske komisije Manfred Weber, povjerenik Europske komisije za proračun Gunther Oettinger, predsjednik kluba EPS-a u Odboru regija Michael Schneider, Janez Janša, Ludovic Orban kao i brojni drugi dužnosnici Europske pučke stranke.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *