Župan Dobroslavić na online konferenciji o IPA projektima suradnje

135

Župan Nikola Dobroslavić danas je sudjelovao na online konferenciji „IPA projekti suradnje koji otključavaju potencijal regionalne integracije Zapadnog Balkana“.

U proteklih 15 godina Republika Hrvatska, Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA, aktivno su sudjelovale u nizu EU projekata sufinanciranih iz višegodišnjeg financijskog okvira IPA 2007. – 2013. i IPA INTERREG 2014. – 2020.

„Od samog početka i prvih IPA dostupnih sredstava, programi prekogranične suradnje prepoznati su kao značajan instrument za poboljšanje ukupne kvalitete života i omogućivanja zajedničke suradnje“ – rekao je župan Nikola Dobroslavić.

Tijekom referentnog razdoblja realizirani su brojni projekti zahvaljujući kojima su rekonstruirane i promovirane razne staze kulturne i prirodne baštine, ugrađena oprema za praćenje zaštite okoliša, promovirani obnovljivi izvori energije te organizirana zajednička promotivna događanja i edukacije za poboljšanje kapaciteta ciljnih skupina.

„Želio bih istaknuti značajno poboljšanje ljudskog kapitala i kapaciteta u upravljanju projektima, kako za Hrvatsku tako i za zemlje izvan EU poput Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. U ime Hrvatske mogu potvrditi da iskustvo stečeno u IPA razdoblju može biti značajan resurs u kontekstu provedbe EU projekata koji se financiraju iz ESI fondova“ – naglasio je župan Nikola Dobroslavić te pozvao sve sadašnje zemlje korisnice IPA-e da nastave s naporima u pripremi i provedbi projekata i poboljšanju svojih kapaciteta za buduće EU fondove koji će biti na raspolaganju za još značajnije projekte. „Na tom putu Hrvatska i Dubrovačko-neretvanska županija spremne su s vama podijeliti stečena iskustva“ – zaključio je župan Dobroslavić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *