Župan Dobroslavić na sastanku Povjerenstva za građanstvo, upravljanje, institucije i vanjske poslove Europskog odbora regija

297

Župan Nikola Dobroslavić prisustvuje sastanku Povjerenstva za građanstvo, upravljanje, institucije i vanjske poslove Europskog odbora regija u Bruxellesu. Povjerenstvo na temelju izvješća po pojedinim zemljama raspravlja o paketu mjera za proširenje EU-a, te o aktualnim izazovima vladavine prava.

Iako Europska komisija kao čuvarica Ugovora EU-a ima ključnu ulogu u zaštiti vladavine prava, sve institucije imaju važnu i komplementarnu ulogu u tom složenom procesu. Europski odbor regija, kao ključni partner i koordinator u zaštiti temeljnih prava i vladavine prava na razini lokalnih i regionalnih vlasti, zalaže se  za veću uključenost lokalnih i regionalnih vlasti i civilnog društva u zaštiti i promicanju demokracije, vladavine prava i temeljnih prava.

Uz članove Odbora regija sastanku prisustvuju stručnjaci iz ovog područja te predstavnici iz Europskog parlamenta i Europske komisije.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *