Župan Dobroslavić o prijetnjama iz BiH: Čude nas takve reakcije, Pelješki most će se graditi!

326

Političari iz vladajuće bošnjačke stranke najavili su kako će zaustaviti projekt Pelješkog mosta te ako treba ići i na međunarodne sudove. Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić nema brige. Ističe projekt Pelješkog mosta za nas je gotova stvar, a osim što je važan za povezivanje Županije, važan je i za državu.

– Dakle predstoji odabir izvođača, početak radova je na jesen i mislim kako ovi zahtjevi na bilo kakav prekid radova i propitivanje projekta Pelješkog mosta nisu utemeljeni. Pomalo nas i čudi takva reakcija – kazao je župan Dobroslavić.

Podsjetio je kako je projekt Pelješkog mosta rađen uz suglasnost BIH.

– Most je dobio dozvolu i studiju utjecaja na okoliš već 2007. godine. Dakle, nikakvih primjedbi na to nije bilo.Zato nas čudi zašto te primjedbe dolaze danas. Vjerojatno postoje razlozi druge naravi – mišljenja je župan.

Ističe kako Hrvatska mora nastaviti gradnju i objasniti susjedima da nisu u pravu kad traže zaustavljanje.

–  Malo nas čudi u posljednje vrijeme da dolaze takvi savjeti iz susjedstva. Imali smo iz Srbije savjet da ne slavimo Oluju pa evo iz BiH da se ne gradi Pelješki most. Mi naravno niti na jedno niti na drugo ne možemo pristati. Dakle, slavit ćemo i Oluju i gradit ćemo Pelješki most – odlučan je župan.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *