Župan Dobroslavić potpisao ugovor za izgradnju Poduzetničkog inkubatora u Pločama: ”Nećemo stati na ovome”

450

Župan Nikola Dobroslavić i direktor tvrtke Medius do.o. Pero Jahud potpisali su u srijedu u Palači Ranjina Ugovor o izgradnji poduzetničko-proizvodnog impulsnog centra u Pločama. Vrijednost radova koji će se izvesti ovim ugovorom je 8.295.638,31 kuna, a predviđeno trajanje ugovora je 365 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Župan Dobroslavić istaknuo je kako već tri godine funkcionira Poduzetnički inkubator u Dubrovniku, te dodao kako vjeruje da će se radovi izvesti brzo i kvalitetno.
”U ovo doba sljedeće godine ćemo imati Poduzetnički inkubator na 1240 metara četvornih površine. Od toga će biti šest uredskih prostora te tri proizvodna prostora”, rekao je župan Dobroslavić te istaknuo kako Županija želi širiti mrežu inkubatora.
”Ako bude još natječaja od strane Ministarstva gospodarstva planiramo inkubatore u Metkoviću i Korčuli”, rekao je župan.
Direktor Mediusa Pero Jahud izrazioje zadovoljstvo potpisivanjem ugovora te dodao kako predstavlja dubrovačku tvrtku koja će na ovom poslu raditi s dubrovačkim kooperantima.
”Nadam se da ćemo ovim doprinijeti jednakom razvoju naše županije”, rekao je on.
Inače, izvođenje radova na izgradnji poduzetničko-proizvodnog impulsnog centra u Pločama u potpunosti se financira bespovratnim sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova u sklopu Projekta ”Izgradnja i opremanje poduzetničko-proizvodnog impulsnog centra u Pločama”. Ukupna vrijednost projekta je 10.362.386,44 kuna.

Potpisivanju su nazočili i zamjenica župana Žaklina Marević, v.d. pročelnika za gospodarstvo i more Ivo Klaić, ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić, direktorica Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije Marija Previšić, te ispred Grada Ploče zamjenik gradonačelnika Ivan Marević i direktor Razvojne agencije Grada Ploča Ivan Karamatić. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *