Župan Dobroslavić u Zaprešiću na redovnom sastanku župana s Vladom RH

180

Župan Nikola Dobroslavić nazočio je u Zaprešiću redovnom sastanku župana s Vladom RH.
Župan je ovom prilikom naglasio kako je ovo pohvalan način suradnje nacionalne regionalne i lokalne vlasti na korist dobroga upravljanja u Hrvatskoj.

Na sastanku se raspravljalo o osposobljavanju u sustavu Civilne zaštite, stanju s pandemijom, proračunu za iduću godinu te korištenju fondova EU, rasprava i stajališta župana.
”Vjerujem da je ova petogodišnja praksa stvorila jednu vrstu sinergije, povjerenja i intenzivnog zajedničkog rada, a od našeg zadnjeg susreta mislim da smo kao Vlada djelovali brzo, odlučno i odvažno po tri ključna pitanja: odgovora na korona krizu, zatim uspješnu turističku sezonu te očuvanju radnih mjesta“, istaknuo je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.
“U najvećoj krizi stvorili smo najbolje preduvjete za razvoj i stojimo na raspolaganju svim županijama kako bismo pomogli i podržali njihove projekte. Usvojili smo sve strateške dokumente na vrijeme te smo postavili financijski okvir za napredak i razvoj. Sada krećemo u fazu gospodarskog oporavka, a zajednički strateški cilj je članstvo u Schengenu i Eurozoni. Osim toga, moramo iskoristiti priliku koju nudi 25 milijardi eura bespovratnih europskih sredstava koje su nam na raspolaganju za razvoj Hrvatske u idućih deset godina”, poručio je Plenković dodavši da nakon gotovo dvije godine borbe s pandemijom imamo više zaposlenih nego pretkrizne 2019., dok je nezaposlenost na 7 posto.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *