Župan na otvaranju 69. Godišnje konferencije Europske federacije za animalne znanosti

400

Župan Nikola Dobroslavić nazočio je svečanom otvaranju 69. Godišnje konferencije Europske federacije za animalne znanosti (EAAP) koja se ove godine, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredne agencije, a pod pokroviteljstvom ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, održava u Dubrovniku.

Konferenciju je otvorio ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade RH Tomislav Tolušić, a nazočnima su se obratili i ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te župan Nikola Dobroslavić.

U svom obraćanju nazočnima, župan Nikola Dobroslavić je istaknuo je kako smanjenje sredstava za Zajedničku poljoprivrednu politiku u Prijedlogu novog Proračuna EU 2021. – 2027.  smatra lošim prijedlogom te je dodao kako će kroz Europski odbor regija biti nastavljena nastaviti borba za njegove izmjene.

Svečanom otvaranju nazočili su i Predsjednik EAAP-a Mathias Gauly te predstavnici tijela EAAP, predstavnici Agronomskog fakulteta iz Zagreba i Fakulteta Agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka te brojni drugi znanstvenici i stručnjaci iz područja animalnih znanosti iz cijelog svijeta, a na svečanosti su dodjeljene i ovogodišnje nagrade EAAP-a istaknutim znanstvenicima i mladim stručnjacima te stipendije EAAP-a.

Konferencija traje do 31. kolovoza, a svi sudionici će tijekom sljedećih nekoliko dana imati priliku razmijeniti iskustva najnovijih istraživanja iz svih područja animalnih znanosti, dok će izlaganja i rasprave o znanstvenim i stručnim dostignućima u europskoj i svjetskoj stočarskoj proizvodnji kroz veliki broj radnih sekcija ujedno biti prilika za stjecanje novih ideja znanstvenika i stočarskih stručnjaka te znanstvenih i stručnih institucija i studenata svih zemalja sudionica.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *