Župan Nikola Dobroslavić predao ključeve vozila Hitne pomoći za korištenje na Korčuli

225

Župan Nikola Dobroslavić predao je danas ključeve novog vozila za hitne intervencije za potrebe Zavoda za hitnu medicinu ispostave na Korčuli. Vozilo vrijedno 560 tisuća kuna je uručio ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luki Luliću i voditelju voznog parka Zavoda za hitnu medicinu Dragu Prnjatu.

“Danas smo predali na korištenje novo i moderno vozilo hitne medicine za ispostavu Korčula. Korčula je jedan od udaljenijih prostora naše županije, pa smo zbog toga uzeli malo veće i kvalitetnije vozilo kako bi olakšali našim sugrađanima na svaki mogući način jer se nesreće, naravno, mogu dogoditi bilo gdje. Vozilo je potpuno opremljeno te je ovo treće vozilo koje smo ove godine predali Zavodu za hitnu medicinu. Nastojat ćemo ovim tempom, ako ne i bolje, obnavljati naš medicinski vozni park. Imamo 24 vozila, a bilo bi poželjno svakih pet godina obnavljati ta vozila. Zahvalni smo i onima koji i izvan županijskog proračuna i sredstava pomažu u nabavci vozila kao što su Grad Dubrovnik, Općina Župa Dubrovačka i Općina Konavle prošle godine”, rekao je župan Dobroslavić te nadodao kako osim ove imamo i helikoptersku službu ljeti, koju je Dubrovačko-neretvanska županija zajedno s Ministarstvom unutarnjih poslova i Ministarstvom zdravstva organizirala ove godine po treći put i pokazala se i ovaj put vrlo korisnom.

Župan se također zahvalio i helikopterskoj službi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koja odvozi pacijente tijekom cijele godine.

Ravnatelj Zavoda Luka Lulić zahvalio se Županiji na partnerstvu u mnogim situacijama, primjerice subvencioniranju stanarina za liječnike tijekom ljetne sezone s obzirom na to da velik broj liječnika dolazi van Dubrovnika.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *